100 anys amb la ràdio: 1983, l'Expropiació de Rumasa

SER Podcast

Una de les notícies més importants d’aquell 1983 va ser que, per primera vegada, l’Institut Pasteur de París va ser capaç d’identificar i aïllar el virus de la SIDA. Mentrestant, a l’àmbit espanyol, van destacar dos fets rellevants: l’aprovació de la llei de l’avortament i l’expropiació de Rumasa.

Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

Más episodios

100 anys amb la ràdio: 2006, inauguració Parc Recerca Biomèdica

Aquell 2006 va ser un any informativament molt intens. Va començar amb l’entrada en vigor de la llei antitabac, que prohibia fumar a l’interior dels establiments, i amb l’acord entre el president Zapatero i el líder de Convergència, Artur Mas, per desencallar el nou Estatut d’Autonomia per Catalunya. També va ser notícia l’anunci d’ETA, al març, de fer una treva permanent que va trencar al desembre amb un atemptat a Barajas, on van morir dues persones. I a Catalunya, hi va haver relleu presidencial perquè Montilla va succeir a Maragall, que abans, concretament el 14 de maig, va inaugurar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1985, el Barça guanya la Lliga

Aquell campionat arribava després d’11 anys d’espera. I és que el Barça no aixecava el trofeu des de la Lliga del 74, que tothom anomenava com la Lliga de Cruyff; igual que la del 85 de seguida es va batejar com la de “l’Urruti t’estimo”, gràcies a la ràdio.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1990, neix el 'Parlar per parlar' presentat per Gemma Nierga

Aquell 1990 va ser notícia l’alliberament de Nelson Mandela, després de passar 27 anys empresonat, la invasió de Kuwait per part d’Iraq, l’atemptat d’ETA a Sabadell que va provocar 8 morts, l’esclat de l’escàndol de l’aluminosi al Turó de la Peira i l’inici d’un programa que seria història de la ràdio i memòria sentimental d’un país.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.