100 anys amb la ràdio: 2010, manifestció per la retallada de l'Estatut

SER Podcast

Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

Más episodios

100 anys amb la ràdio: 1958, Sonrisas de París

El 1958 va ser noticia l’entrada en vigor del Mercat Comú Europeu, l’elecció de Joan XXIII com a nou Papa de Roma i la del general Charles de Gaulle per presidir França. El mateix país on va morir el president de la generalitat a l’exili, Josep Irla.  De fet, per als catalans que vivien a l’Espanya franquista, França era un referent tant a nivell polític com cultural. Bona prova d’això és que a la graella de Ràdio Barcelona hi havia el programa “

100 anys amb la ràdio: 1972, Publicitat als anys 70

El 21 de juliol de 1972 el franquisme va modificar l’article 321 del Codi Civil que feia referència a les dones. Segons el nou articulat, les dones menors de 25 anys havien de tenir autorització expressa del pare per deixar el domicili familiar, excepte en cas o bé de casar-se o bé de fer-se monja. I tot això mentre els nois majors d’edat, podien moure’s amb total llibertat.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1987, l'atemptat a l'Hipercor

Aquell 1987 va ser notícia la cimera entre els Estats Units i la Unió Soviètica per eliminar els míssils de mitjà abast. L’acord internacional per eliminar els gasos CFC per protegir la capa d’ozó, el restabliment de la divisió comarcal de Catalunya a partir del mapa creat el 1936, i l’atemptat d’ETA a l’Hipercor de la Meridiana de Barcelona.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.