1977, retorn del president Tarradellas

SER Podcast

El 23 d’octubre de 1977 Josep Tarradellas era aclamat per una multitud que celebrava la restitució de la Generalitat de Catalunya. Tarradellas havia mantingut viva la institució a l’exili des que el 1954 havia agafat el relleu al president Irla.

Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

Más episodios

100 anys amb la ràdio: 1958, Sonrisas de París

El 1958 va ser noticia l’entrada en vigor del Mercat Comú Europeu, l’elecció de Joan XXIII com a nou Papa de Roma i la del general Charles de Gaulle per presidir França. El mateix país on va morir el president de la generalitat a l’exili, Josep Irla.  De fet, per als catalans que vivien a l’Espanya franquista, França era un referent tant a nivell polític com cultural. Bona prova d’això és que a la graella de Ràdio Barcelona hi havia el programa “

100 anys amb la ràdio: 1972, Publicitat als anys 70

El 21 de juliol de 1972 el franquisme va modificar l’article 321 del Codi Civil que feia referència a les dones. Segons el nou articulat, les dones menors de 25 anys havien de tenir autorització expressa del pare per deixar el domicili familiar, excepte en cas o bé de casar-se o bé de fer-se monja. I tot això mentre els nois majors d’edat, podien moure’s amb total llibertat.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1987, l'atemptat a l'Hipercor

Aquell 1987 va ser notícia la cimera entre els Estats Units i la Unió Soviètica per eliminar els míssils de mitjà abast. L’acord internacional per eliminar els gasos CFC per protegir la capa d’ozó, el restabliment de la divisió comarcal de Catalunya a partir del mapa creat el 1936, i l’atemptat d’ETA a l’Hipercor de la Meridiana de Barcelona.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.